titel tussendoortjes

Vers fruit en melkproducten zijn “as such” eenvoudig, handig, lekker en gezond als tussendoortje. Je kan tussendoor ook kiezen voor groenten zoals reepjes wortel en paprika, bloemkoolroosjes, een stuk komkommer, radijsjes, kerstomaatjes, voor een glas groentesap of een tas groentesoep, voor een sneetje peperkoek, een rijstwafel of een sneetje bruin brood, een volkorentoast of -cracker met wat confituur of magere kaas. Proef ook eens van deze niet alledaagse receptjes!


Kersen-puddingflip
Warme kaneelappeltjes
Smoothie met peer
Yoghurtpudding
Yoghurt-vruchtenijsjes
Pittige tomatenpunch
Indische Chai
Kruidenmelk als slaapmutsje


tekening tussendoortjes Kersen-puddingflip voor 2 personen

Benodigdheden:

Bereiding:

Verdeel de kersenconfituur over twee hoge glazen. Giet er een dun laagje vanillepudding over, dan een laagje yoghurt. Herhaal dit. Je kan uiteraard ook een andere confituur of vers fruit gebruiken.
Een gelijkaardig idee: werk een kommetje verse stukjes fruit af met een toefje magere yoghurt.


naar bovenNaar boven


Warme kaneelappeltjes voor 2 personen

Benodigdheden:

Bereiding:

Schil de appelen en snijd ze in partjes. Leg de partjes in een glazen schaal bestemd voor de microgolfoven en laat ze enkele minuten opwarmen in de microgolfoven. Strooi een beetje kaneel over de appeltjes en smullen maar! Dit kan ook met stukjes peer of rabarber.


naar bovenNaar boven


Smoothie met peer voor 1 persoon

Benodigdheden:

Bereiding:

Snijd de peer in vieren. Schil de parten, snijd het klokhuis eruit en snijd in stukjes. Doe de stukjes peer in een mengbeker en schenk er ijskoude melk bij. Mix tot een schuimig drankje. Schenk in een glas en serveer met een lange lepel.
Liever een smoothie met ander fruit? Dat kan perfect. Meng verschillende soorten fruit voor een fruitige tutti-frutti. Kan ook met karnemelk. Heb je het graag wat smeuïger, neem dan 150 ml magere yoghurt en 50 ml magere of halfvolle melk.


naar bovenNaar boven


Yoghurtpudding voor 4 personen

Benodigdheden:

Bereiding:

Week de gelatine 5 minuten in koud water. Maak de aardbeien schoon. Houd 6 mooie exemplaren apart. Snijd de rest in kleine stukjes.
Verhit 2 eetlepels water met het citroensap en de suiker in een steelpannetje. Neem de pan van het vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze in het mengsel op.
Doe de yoghurt in een kom en roer het gelatinemengsel en de fijngesneden aardbeien erdoor. Laat het mengsel in de koelkast opstijven. Roer af en toe voorzichtig.
Spoel een grote kom met koud water en schep het yoghurtmengsel erin. Laat de yoghurtpudding 3 uur opstijven in de koelkast. Stort de pudding op een platte schaal. Halveer de achtergehouden aardbeien en garneer de yoghurtpudding ermee.
Je kan in de plaats van aardbeien ook frambozen of andere rode vruchten nemen.


naar bovenNaar boven


Yoghurt-vruchtenijsjes voor 6 tot 8 ijsjes

Benodigdheden:

Bereiding:

Maak het fruit schoon en pureer het met een staafmixer. Meet 200 ml vruchtenpulp af. Klop alle ingrediënten goed door elkaar en vul er de ijslollyvormpjes mee. Zet de ijslolly’s 3 tot 4 uur in de diepvriezer tot ze bevroren zijn. Heb je geen ijslollyvormpjes? Doe het mengsel in een schaal die je in de diepvriezer plaats. Zo krijg je schepyoghurtijs.


naar bovenNaar boven


Pittige tomatenpunch voor 1 persoon

Benodigdheden:

Bereiding:

Doe het tomatensap, de kruiden en de Engelse saus in een shaker en schud goed. Voeg de melk toe en schud opnieuw. Dien koud op, met een schijfje citroen.


naar bovenNaar boven


Indische Chai voor 2 personen

Benodigdheden:

Bereiding:

Breng het water aan de kook met de kruiden en haal van het vuur. Voeg er de thee aan toe, dek de pot af en laat het mengsel 5 minuten trekken. Verwarm de melk en klop hem schuimig. Voeg de melk toe aan de gezeefde thee.


naar bovenNaar boven


Kruidenmelk als slaapmutsje voor 1 persoon

Benodigdheden:

Bereiding:

Spoel een pannetje met koud water (tegen het aanbranden), breng daarin de melk met salie, munt of anijs al roerend langzaam aan de kook. Neem van het vuur, laat ongeveer 5 minuten trekken en giet de kruidenmelk door een zeefje. Warm aanbevolen.


naar bovenNaar boven